Hírlevél - Szkeptikus Klub - 2010. május


Kiküldve: -      2010-05-14 19:33:19


Weboldal Honlap Fórum
Blog Blog Email
Facebook Hangtár

Globális klímaváltozás - tényleg az ember okozza?

2010. május 18. kedd, 18.00
Mika János éghajlatkutató, egyetemi tanár
Országos Meteorológiai Szolgálat, Budapest Eszterházy Károly Főiskola, Eger

Az előadásban áttekintjük azokat az érveket és ellenérveket, amelyek az éghajlat melegedése és annak emberi eredete mellett illetve ezek ellen fel szoktak hozni. Az előadás kisebb hányadában bemutatjuk azt is, hogy mit mondhatunk a klímaváltozás hazai sajátosságairól.

A szerző válasza egybeesik az IPCC (2007) többségi véleményével, ezért kitér a változás megfékezésének mikéntjére is, ám kész a vitára további felvetésekkel szemben is.

Olvasnivalók:


1 százalék - racionálisan!

A Szkeptikus Társaság Közhasznú Egyesület 2010-től jogosult az adó 1%-os felajánlások gyűjtésére. Tudjuk, hogy sokan vannak, akik szimpátiával követik botladozásainkat, amikor jól-rosszul, de igyekszünk a racionális gondolkozás, a tudományos szemlélet fontosságát bemutatni a mindannapi kommunikáció során. Valójában ma már a jogalkotás, az iskolai oktatás során is felmerülnek problémák az áltudományok, ezotéria térnyerésével kapcsolatban. Szükségünk van arra, hogy minél többen szólaljanak fel, merjenek vitába szállni a logikátlansággal, az áltudomános gondolkodással.

Többen azzal utasítják el hogy csatlakozzanak hozzánk, hogy - bár egyetértenek céljainkkal, de - nincs idejük aktívan közreműködni egy ilyen társaság tevékenységében. Kérjük ezeket a szimpatizánsainkat, hogy adójuk 1 százalékának felajánlásával segítsék munkánkat. És pesze nyugodtan gondolják meg, hogy csatlakoznak-e hozzánk, adják-e ilyenformán is a nevüket céljaink megvalósításához! Nem kívánjuk mindenkitől, hogy nagy hőfokon égjen. Elég, ha olvasgatja írásainkat, és alkalomadtán egy-egy kérdéssel, javaslattal, ötlettel hozzájárul a munkánkhoz.

Adataink az adó 1% felajánláshoz:   
Szkeptikus Társaság Közhasznú Egyesület
Adószám: 18125926-2-41

Szkeptikus Társaság Egyesület 
A hírlevelünkről való leiratkozáshoz klikkeljen
powered by phpList