Hírlevél - Kételkedő 2018. június


Kiküldve: -      2018-06-12 17:20:21


Weboldal Honlap Fórum
Blog Blog Email
Facebook Hangtár

Szkeptikus Klub: Svindlerek hálójában

Hogyan vernek át bennünket, különösen az időseket?

A Szkeptikus Klub következő rendezvénye június 19-én:

Svindlerek hálójában: Hogyan vernek át bennünket, különösen az időseket?

Kovács György geronto-andragógus tanár (Zsigmond Király Egyetem) előadása

elderlywomanhat500px.jpg
Se szeri, se száma a különféle átveréseknek, és egész iparág szakosodott az idős, kiszolgáltatott emberek átverésére, lehúzására. De miért vagyunk átverhetőek? Az előadásban nem a szokványos rendőrségi bűnmegelőzési módszerek kerülnek terítékre, hanem a csalási folyamatok egyénre gyakorolt pszichológiai hatásait tárgyalja, bemutatva a csalók módszereit, az áldozati szerepbe kerülés lehetőségeit. Miért és hogyan csalnak lépre bennünket, miért az idősebb korosztály a legkiszolgáltatottabb réteg? Szó esik majd az önbecsapás hatásairól is, ami az időskor egyik releváns problémája.

Különösen ajánljuk az előadást az idősebb korosztálynak, illetve mindazoknak, akik idős szüleiket, hozzátartozóikat szeretnék megóvni az átverésektől.

 

A klubest időpontja: 2018. június 19. kedd, 18.00 óra
Helye: Kossuth Klub (1088 Budapest, Múzeum u. 7.), földszinti klubhelyiség

A belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk! Facebook-eseményoldal

 


Ötvenezer eurós kihívás a homeopatáknak!

A német szkeptikusok társasága, a GWUP ötvenezer eurót ajánlott fel annak a személynek, aki 12, nagy higítású homeopátiás szert tartalmazó fiola közül legalább 11-et azonosítani tud. A jelentkező nevezheti meg azt a 3 alapanyagot, amelyből nagy (D24/C12-nél nagyobb) higítású homeopátiás készítményeket szereznek be (cukorgolyócskák formájában), majd 12 számozott fiolát véletlenszerűen megtöltenek velük. A pályázó ezután bármilyen módszert (akár tudománytalan módszert is) alkalmazhat a fiolákban lévő készítmény kiinduló anyagának azonosítására. Ha 11 fiola tartalmát helyesen megnevezi, majd ezt meg is tudja még egyszer ismételni, 50 ezer euró (kb. 16 millió Ft) üti a markát. 2020. április 30-ig lehet jelentkezni. Hajrá, homeopaták! Részletek a német szkeptikusok weboldalán: https://www.gwup.org/challenge-home


Újdonságaink médiatárainkban

Youtube:

Hangtár:

 

Szkeptikus Társaság Egyesület 
A hírlevelünkről való leiratkozáshoz klikkeljen
powered by phpList