Hírlevél - Kételkedő 2015. december


Kiküldve: -      2015-12-09 11:57:37


Weboldal Honlap Fórum
Blog Blog Email
Facebook Hangtár

A Szkeptikus Klub következő rendezvénye december 15-én:

Mit tehetünk a fenntartható egészségügyért? Átmenetek és határvonalak a bizonyíték alapú és alternatív orvoslás között a gyakorlatban

Dr. Kincses Gyula egészségpolitológus, az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet volt főigazgatója előadása

Előzetes:

Miért van ilyen reneszánsza az alternatív gyógyászatnak? Hogyan lehet rendet teremteni az egészségügyben az orvosegyetemi orvosláson kívüli ügyekben? A lényeg: a globális elutasítás ugyanúgy értelmetlen, mint a hívők mániákussága. Tehát nem egy vonal van a szívműtét és a fényevés között, hanem egy skála, és természetesen a skálán belül van egy vonal, ami alatt minden a tilosba tartozik.

A klubest időpontja: 2015. december 15. kedd, 17.30 óra
Helye: Kossuth Klub (1088 Budapest, Múzeum u. 7.), földszinti klubhelyiség

A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk! Részvételedet az esemény Facebook-oldalán is jelezheted (nem kötelező!)


A nagy klímaváltozás-teszt

Jelenleg is zajlik a párizsi klímacsúcs, vagyis az ENSZ 2015-ös klímaváltozási konferenciája, melyen fontos döntések születhetnek. Sajnos a klímaváltozás eléggé átpolitizált téma, amelyben a tudományos ismereteket gyakran felülírják a pártállás alapján kialakított vélekedések, így a közvéleményben sok téves nézet kering vele kapcsolatban. Ezek csökkentése érdekében blogunkon közöltünk egy online kitölthető tesztet a klímaváltozásról - teszteld te is tudásod! A link: http://szkeptikus.blog.hu/2015/11/30/a_nagy_klimavaltozas-teszt


TheESP - Az Európai Szkeptikus Podcast indulása

"Let us provide you a real ESP experience" - A Szkeptikus Társaság egyik alelnökének, Pintér Andrásnak (Pintyő) frappáns reklámszövege vezette be az első - kéthetire tervezett - európai szkeptikus podcast indulását (The European Skeptics Podcast - TheESP). A http://www.theesp.eu/ címen az online rádióadásnak már két epizódja érhető el. A kifejezetten az európai közönséget célzó műsor több szegmensből áll: európai hírek, évfordulók, interjú, érvelési hibák, egy hír valakiről, aki valamit nagyon félreértett, igaz-vagy-hamis játék és egyebek.


Új videó Youtube-csatornánkon

Legutóbbi klubestünk felvétele ezúttal nem hangtárunkban, hanem Youtube-csatornánkon érhető el:

Gyógynövények: Kuruzslás vagy modern terápia? (Csupor Dezső)

Szkeptikus Társaság Egyesület 
A hírlevelünkről való leiratkozáshoz klikkeljen
powered by phpList