Hírlevél - Kételkedő - 2012. május


Kiküldve: -      2012-05-13 12:55:46


Weboldal Honlap Fórum
Blog Blog Email
Facebook Hangtár

6. Szkeptikus Világkongresszus

Május 18. és 20. között kerül megrendezésre Berlinben a 6. Szkeptikus Világkongresszus "A tudományos ismeretek terjesztése a bizonytalanság korában" szlogennel.

A rendezvényen előad többek közt James Randi bűvész az 1 millió dolláros paranormális kihívás alapítója; Henriett Hall a "SkepDoc", a Science Based Medicine blog rendszeres szerzője; Ray Hayman, aki több nagyszabású hivatalos paranormális és UFO vizsgálatban részt vett; Chris Mooney publicista, a Point of Iquiry podcast egyik műsorvezetője és a "The Republican War on Science" című könyv írója; Eugenie C. Scott a National Center for Science Education szakértője az evolúció-teremtéstan témakörben; Simon Singh a "A Nagy Bumm", "Kódkönyv", "A nagy Fermat-sejtés", "Trükk vagy terápia?" című könyvek írója; Rebecca Watson a Skepchick.org portál kitalálója és a The Skeptics Guide to the Universe podcast egyik műsorvezetője.

Az áltudományok az oktatásban című szekciót a Szkeptikus Társaság elnöke, az European Council of Skeptical Organisations (ECSO) társelnöke vezeti:

04:00 – 04:45 p.m. Gita Sahgal: Myths of Origin in the Classroom
04:45 – 05:30 p.m. Kylie Sturgess: Why Can't a Teacher Be More Like a Scientist? - Pseudoscience In Education
05:30 – 06:15 p.m. Samantha Stein: Engaging Children in Science


Diszciplináris vagy integrált oktatás?

2010. május 15. kedd, 18.00
Kerekasztal-beszélgetés a középiskolai természettudományos oktatásról

Elég egyértelmű, hogy társaságunk számára a természettudományok oktatása kulcsfontosságú téma. De az erről folyó inkább laikus vitáink során rendre kiderült, hogy még a közös szókészletünk sincs meg a probléma tárgyalására. Ezért úgy döntöttünk, hogy a témában jártasabb - de várhatóan nem teljesen egy álláspontot képviselő - szakembereket hívunk meg, hogy miközben egymással vitáznak, talán mi is jobban ki tudjuk alakítani véleményünket.

Résztvevők: Gyenes Gábor, Honyek Gyula, Nógrádi Gergely, Ujvári Sándor - középiskolai tanárok

A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A klubest helye: Kossuth Klub (1088 Budapest, Múzeum u. 7.), földszinti klubhelyiség

 

 

Szkeptikus Társaság Egyesület 
A hírlevelünkről való leiratkozáshoz klikkeljen
powered by phpList