Hírlevél - Kételkedő - 2011. február II.


Kiküldve: -      2011-02-17 09:25:30


Weboldal Honlap Fórum
Blog Blog Email
Facebook Hangtár

Gyógyszer vagy nem gyógyszer?

2011. február 22. kedd, 18.00
Beszélgetés Prof. Paál Tamással

A Szkeptikus Klub következő rendezvényén Prof. Paál Tamással, a hazai és európai gyógyszer-törzskönyvezés elméleti és gyakorlati kérdéseiről beszélgetünk a nemzetközi "10:23 Homeopátia - Nincs benne" semmi kampány eseményeivel kapcsolatban.

Paál professzor az Országos Gyógyszerészeti Intézet volt főigazgatója, az OGYI Főigazgatói Tudományos Tanács jelenlegi elnöke e beszélgetésen nem a hivatalt képviseli, hanem a terület szakértőjeként segít nekünk felderíteni, hogy mit is jelent a homeopátiás szerek egyszerűsített törzskönyvezése, milyen hatásossági igazolásokat kell benyújtaniuk a gyártóknak és milyen egészségügyi állításokat tehetnek a homeopátiás gyógyszerek információs anyagain, reklámjain.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Fizika Tanszék
1111 Budapest, Budafoki út 8.
F épület III. lépcsőház II. em. 13. terem


VIII. Budapesti Szkeptikus Konferencia a BME-n

Február 26-án szombaton kerül megrendezésre a nyolcadik Budapesti Szkeptikus Konferencia. Idén a főtéma a mágnesesség lesz. A konferencia a Műegyetem Fizikai Intézetének rendezvénye.

A kvantummechanika, vagy még inkább a relativitáselmélet tagadásával, de legalább reformjával világszerte ezrek akarnak híresek lenni. A mágneses jelenségekből viszont tízezrek próbálnak  (nem sikertelenül) meggazdagodni. A közös bennük a köztudatban élő homályos ismeret. A homályra építhetők öntudatos elméletek és reménykeltő eljárások. A mágnes vonzza a vasat, tehát nyilván egyéb csodákra is képes, mondjuk serkenti a vérkeringést és/vagy  meggátolja a vízkő lerakodását.

Részletes program és további információ a konferencia weboldalán található.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Fizika Tanszék
1111 Budapest, Budafoki út 8.
F épület F29-es tanterem


10:23 Homeopátia - Nincs benne semmi

Hazánkban 3 városban, Budapesten, Szegeden és Székesfehérváron 70 fős összlétszámban csatlakoztak önkéntesek a nemzetközi 10:23 kampány beharangozó akciójához, a homeopátiás "túladagoláshoz". Február 5-én szombaton mindhárom helyszínen 10:23-kor fogyasztottunk el fejenként egy doboz Gelsemium sempervirens 15CH monokomponensű homeopátiás készítményt - mindenféle hatás (és mellékhatás) nélkül.

A kampány részeként egy levelet juttattunk el az Európa-parlamenti képviselőknek, amelyhez egy felhívást csatoltunk a homeopátiás készítmények engedélyeztetési folyamatának visszásságairól.

Részletes információ, beszámolók, videofelvételek a 10:23 Homeopátia - Nincs benne semmi kampány weboldalán és Facebook oldalán találhatók.


1 százalék - racionálisan!

Köszönjük azoknak, akik 2010-ben adójuk 1%-ával támogattánk céljaink elérését!
A teljes felajánlott összeg 430 659.- Ft volt, amit a napokban utalt az adóhatóság a társaság számlájára. A társasaság múlt évi pénzügyi beszámolóját egy-két héten belül el lehet majd olvasni a weboldalunkon.

Kérjük, hogy idén is támogassák munkánkat adójuk 1%-ának felajánlásával! A hagyományos témák mellett idén igyekszünk egy középiskolai tudományos program részeként az egész országban terjeszteni a racionális gondolkodást.

Adataink az adó 1% felajánláshoz:
Szkeptikus Társaság Közhasznú Egyesület
Adószám: 18125926-2-41

 

Szkeptikus Társaság Egyesület 
A hírlevelünkről való leiratkozáshoz klikkeljen
powered by phpList